Projektleírás

 

„A&A Világítás és Bútor” Ipari és Kereskedelmi zRt. összeszerelő üzem és raktár bővítése, festőüzem technológia telepítésével

Ebben az utolsó két évben hosszasan kerestünk olyan külső szállítókat, amelyek elérhetnék a számunkra nélkülözhetetlen rugalmasságot és minőséget, de számtalan kutatást követően, jóllehet bizonyos előrehaladást értünk el néhány szállítóval, meggyőződtünk arról, hogy szükségünk van az eljárás feletti teljes ellenőrzésre és úgy döntöttünk, hogy ebben az értelemben fogunk beruházni.

Az előirányzott berendezés, amely az új bővítménynek körülbelül a felét fogja elfoglalni, képes lesz mind a porfestésre az Olaszországban éppen mostanában bevezetett legújabb kabinos technológiával, mind folyékonyfestésre, miáltal elérhetjük az általunk kitűzött, szükséges minőséget és rugalmasságot.

Ahogy az üzleti tervben kifejtésre kerül, így legalább 3 sikeres termékcsaládot tudunk majd áthelyezni, amellyel az árbevétel megkettőződését várjuk, ezenfelül arra is van kilátás, hogy  új termékek is azonnal az A&A-ban lesznek gyárthatók.

Mivel Magyarországra nagyobb mennyiség áthelyezését és a jelenlegi lámpák termelésének növelését tervezzük, úgy gondoltuk, hogy ki kell bővítenünk az összeszerelő/raktár csarnokot is, hogy jobban kezelhető legyen az anyagmennyiség és optimalizálhassunk az összeszerelésre szolgáló munkaasztalokat.

Valójában az A&A-ban a fedett terület a két, egyenként kb. 900 m2 modul megépítésével a jelenlegi kb. 2700 m2-ről kb. 4500 m2–re nőne.

Az egyik modul teljesen a tényleges összeszerelésnek rendezzük be a jelenlegi termelés megkettőzésével, míg a másik modul a festőberendezést fogja magában foglalni (kb. 800 m2), valamint bizonyos részlegeket át fogunk helyezni.

Pontosítani kívánjuk azt, hogy a kérdéses tervben nem választható szét az ingatlanberuházás a gépi beruházástól, aminek a festőberendezést tekintjük.